Sorthavregrød (basisopskrift - let og hurtigt)

1 dl sorthavregryn (ca. 40g)
2 dl vand
Evt. en smule salt

Når ingredienserne koger i gryden, skrues lidt ned, og grøden røres hurtigt til ønsket konsistens, klar til servering


Tips

Basisopskriften til sorthavregrød kan varieres og udvikles i det uendelige med tilbehør af bær, nødder, frugt, sylt, kokos eller honning, krydres med kanel eller muskatnød. Mulighederne er mange. Hvad er din favorit?
I basisopskriften kan vand også erstattes delvist med mælk.

Sorthavregrød kan også laves i mikrobølgeovn. 


Køleskabsgrød (hurtig opskrift)

Kom godt med mælk eller mandelmælk på en portion havregryn, og stil den i køleskabet natten over.  Spis køleskabsgrøden kold næste dag med din favorit topping.

Havregryn er godt

Har vi gavn af kostfibre i rå havregryn? Det korte svar er ja. Havregryn er ernæringsmæssigt det bedste morgenmadsprodukt, da det har et højt kostfiber- og fuldkorns indhold og et lavt indhold af sukker. Det gælder også hvis du spiser det som havregrød. (læs mere på Alt om kost! Fødevarestyrelsen ...)


Havregryn med sukker

En stor portion havregryn eventuelt med et par skefulde sukker ovenpå er den sundeste morgenmad (læs mere på Alt om kost! Fødevarestyrelsen ...)