Engdigegaard dyrkede første gang i 2015 et mindre parti økologisk sort havre til fremavl. Antageligt det eneste parti dyrket økologisk det år i Danmark. Efter høst 2016 blev fremavlen forøget, og fra høst 2017 har Engdigegaard produceret og markedsført havregryn af egen sorthavre. Kerner af sorthavre har mørk skal. Deraf navnet sorthavre. 

Sorthavre har mere energi og protein end gul havre, og et højt indhold af fibre. Desuden indeholder sorthavregryn så mange betaglukaner, at det dæmper kolesterol i blodet.

Sorthavregryn er fremstillet af økologiske hele fuldkorns kerner, der er afskallede, dampbehandlede og valsede.

Sorthavregryn kan spises rå med mælk, blandes til müesli, laves til grød eller bruges til at bage eller stege med. Sorthavregryn er 100% fuldkorn. Fødevarestyrelsen anbefaler 75g fuldkorn for voksne i en daglig varieret kost. Tilstrækkeligt med fuldkorn svarer til knapt en dobbelt portion sorthavregryn hver dag.

Sorthavre har været dyrket før vikingerne og helt tilbage fra stenalderen, men er forsvundet i nyere tid. Engdigegaard genopdyrker nu sorthavre, det fortrinlige urkorn.

Groft valsede kerner bevarer den naturlige tekstur og storslåede nøddeagtige smag. Tilberedt som grød giver sorthavren en skøn og cremet konsistens.